În perioada 1-3 octombrie 2013, Misiunea Caritas Moldova a elaborat Strategia Protecţiei Copilului în proiectele organizaţiei. Parohii şi managerii serviciilor destinate copiilor din 6 Parohii şi anume Rîbniţa, Slobozia Raşcov, Raşcov, Tiraspol, Bender/Tighina şi Bălţi au participat la un seminar organizat în colaborare cu Caritas Austria, seminar coordonat de  un expert din Austria, Waltraud Gugerbauer, pentru a definitiva care sunt priorităţile acestei strategii, stabilind de asemenea şi procedurile de angajare, codul de conduită, reacţionarea în caz de identificare a unei situaţii de abuz şi modul de intervieva copilul victimă sau potenţială victimă a unui abuz.

Caritas Moldova a identificat 4 domenii principale pentru protecţia copilului şi anume prevenirea abuzului, intervenţie în caz de identificare a unei situaţii de abuz, prevenirea suicidului şi siguranţa utilizării resurselor internet de către copii.

 Evenimentul a fost organizat de către Caritas Moldova în cadrul proiectului ”Familia - este prioritară, drepturile copiilor – acum!” în parteneriat cu Caritas Austria şi cu sprijinul Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.