Sâmbătă 23 septembrie, micuţa dar entuziasta comunitate din Râşcani şi-a sărbătorit hramul „Stigmatele Sf. Francisc de Assisi”. La sărbătoare, alături de cei 13 preoţi adunaţi în jurul episcopului de Chişinău şi a Superiorului Congregaţiei Franciscane din România, au mai participat pelerini veniţi din Grigorăuca şi Stârcea.

 

În cuvântul său de învăţătură, pr. Jacek Puc, decan de Bălţi, a scos în evidenţă simbolismul stigmatelor (rănilor sfinte) pe care Sf. Francisc le-a purtat în trupul său ca o dovadă a revărsării harului divin în viaţa proprie.

 

Sărbătoarea a constituit şi momentul încheierii misiunii pastorale în Dieceza de Chişinău a pr. Damian Alucăcesei, fost paroh de Râşcani şi Cupcini, care în cei 8 ani petrecuţi în Moldova a fost protagonist şi martor la creşterea realităţilor eccleziale din această parohie, precum şi la încheierea lucrărilor de construcţie a complexului parohial a cărei piatră de temelie a fost turnată la 16 septembrie 2007. La sfârşitul Sf. Liturghii atât pr. Damian cât şi preasfinţitul Anton au adus un cuvânt de mulţumire şi speranţă în lucrările pe care Providenţa lui Dumnezeu le săvârşeşte prin oamenii care i se încredinţează.