În perioada 17-20 iulie, a avut loc la Raşcov, întâlnirea Diecezană a Tinerilor, sub deviza "Când va veni Duhul Sfânt asupra voastră, veţi primi o putere şi îmi veţi fi martori" (Fap 1,8).

Tinerii veniţi din toate parohiile Diecezei de Chişinău au fost întâmpinaţi joi, la ora 16.00, de către părintele Marcin Janus, parohul comunităţii din Raşcov şi de către părintele Ruslan Pogrebnoi responsabilul cu organizarea programului. După cuvântul de salut şi de bun venit a organizatorilor, a urmat prezentarea şi salutul fiecărei parohii în parte, marcând astfel începutul întâlnirii.

Programul a fost foarte divers, dar şi foarte dens. Joi seara a avut loc adoraţie în faţa Preasfântului Sacrament cu recitarea Rozariului, iar ziua de vineri a fost traversată de momente spirituale. A început cu recitarea Laudelor conduse de către părintele Tadeusz, celebrare penitenţiară, la care a fost invitat părintele Pavel din Ucraina, sfânta Liturghie, iar seara Calea sfintei Cruci. Ziua de sâmbătă a fost dedicată activităţii în grup. Nu a lipsit nici "seara veselă" unde fiecare parohie a prezentat un mini program artistic.

Punctul central al întâlnirii l-a constituit prezenţa Preasfinţitului Piotr Malciuc, Episcop auxiliar de Odesa, care a celebrat sfânta Liturghie sâmbătă pentru cei aproximativ 150 de tineri prezenţi. Duminică, sfânta Liturghie de la ora 10.00 a marcat încheierea întâlnirii cu îndemnul părintelui Marcin de a fi mărturisitori vii ai lui Cristos în parohie, familie, şcoală sau la locul de muncă. După ce şi-au luat rămas bun unul de la altul, tinerii au plecat bucuroşi şi mulţumiţi, aşteptând cu nerăbdare următoarea întâlnire pentru a se revedea şi a trăi împreună momente de har.