Într-o scrisoare trimisă PS Anton Coșa, episcopul greco-catolic de Odesa, PS Mihailo Bubnii a ținut să mulțumească pentru darul primit în sprijinul operelor de caritate și asistență desfășurate pentru credincioșii ucraineni.
 
În scrisoarea sa, episcopul ucrainean nu numai că și-a exprimat recunoștința, dar a subliniat, de asemenea, faptul că dieceza sa este angajată să îi ajute pe credincioșii care au rămas încă în Odesa.
 
Comunitatea a pus la dispoziție o biserică pentru a distribui mesele, care sunt pregătite, în pofida faptului că adesea uc lipsă de energie electrică, după cum a relatat episcopul ucrainean.
 
„Au fost pregătite 623 de mese, dintre care 81 au fost livrate prin intermediul serviciilor sociale pentru persoanele grav bolnave. Pentru aceasta îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate! Mulțumiri speciale bucătarilor noștri și tuturor ajutoarelor de bucătărie, enoriașilor și voluntarilor".
 
 
 
Episcopul greco-catolic de Odesa a adăugat: „Mulțumim tuturor celor care transferă fonduri și, de asemenea, celor care ne aduc produse. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru orașul nostru și pentru toți oamenii noștri”.
 
 
 
Situația din Odesa este încă foarte incertă și în fiecare zi structurile Diecezei de Chișinău primesc refugiați din regiune și din alte orașe din sudul Ucrainei. Printre refugiați nu lipsesc și credincioși catolici.

C. L.