La Rimini, Italia, a avut loc cea de-a 46-a Convocare a mișcării Rinnovamento nello Spirito/Reînnoirea în Duh, o mișcare de rugăciune și evanghelizare prezentă în Moldova din anul 2002. Tema întâlnirii a fost: „Când vă rugaţi, spuneţi: Tată” (Lc 11,2).
 
La întâlnirea, care a avut loc între 26 și 28 aprilie 2024, au participat peste 10 mii de credincioși, în special din Italia și din câteva țări europene. Ca în fiecare an, nu a lipsit delegația Diecezei de Chișinău. Din partea Bisericii din Moldova au participat Mons. Cesare Lodeserto, vicar general, și Ilie Zabica, directorul Fundației „Regina Pacis”. Mons. Cesare a prezentat colaborarea diecezei noastre cu mișcarea. La rândul său, Ilie Zabica a vorbit despre primirea refugiaților ucraineni la Chișinău, realizată în colaborare cu Rinnovamento nello Spirito, care a pus la dispoziție clpdirea sa din Chișinău.
 
Atmosfera de rugăciune și laudă adusă Domnului a fost însoțită de reflecții profunde, în special cele ale părintelui Hayden Williams, un franciscan maltez, și a episcopului Santo Marcianò.
 
De asemenea, de o importantă deosebită a fost prezența cardinalului Pietro Parolin, secretar de stat al Sfântului Scaun, și a cardinalului Angelo De Donatis, Penitențiarul Major.
 
Recent, în perioada 21-23 martie 2024, președintele Rinnovamento nello Spirito, Giuseppe Contaldo, a vizitat Moldova, însoțit de părintele Michele Leone, asistentul spiritual național, care a avut întrevederi fraterne cu episcopul Anton Coșa și cu mai mulți parohi. 

C. L.