Cu prilejul „Reuniunii naționale a catolicilor”, care are loc în Germania o dată la doi ani și în diferite orașe ale țării, a fost invitată să participe și Biserica Catolică din Moldova, reprezentată în acest an de Mons. Cesare Lodeserto, vicar general.
 
Evenimentul a avut loc la Erfurt, în regiunea Turingia, și au participat mii de catolici germani. Pe lângă liturghii, programul a inclus întâlniri, prezentări ale diecezelor germane și ale tuturor realităților Bisericii Catolice, de la mișcări la opere sociale, de la familii călugărești la alte organizații.
 
Vicarul general al Diecezei de Chișinău, alături de reprezentanți ai episcopatului european, a participat la diverse evenimente, a făcut schimb de experiență și s-a întâlnit și cu reprezentanți ai unor entități care susțin dieceza noastră, în special Renovabis și Dieceza de Dresda.
 
Prezența unui reprezentant al Diecezei de Chișinău în Germania a fost mai ales un prilej de a exprima recunoștința comunității din Moldova față de acei prieteni care, de-a lungul anilor, au sprijinit în diferite moduri parcursul Bisericii noastre locale.
 
Programul evenimentului de la Erfurt este divers și se va încheia duminică, 2 iunie 2024, iar Mons. Lodeserto s-a deplasat spre Leipzig, în Dieceza de Dresda, pentru a se întâlni cu preoții care susțin proiectele Diecezei noastre și pentru a prezida sfânta Liturghie din solemnitatea Trupului și Sângelui Domnului.

C. L.