Întâlnirea tinerilor Episcopiei de Chişinău de la RAŞCOV (Transnistria) -  joi, 29 iulie 2004

"Vrem să-l vedem pe Isus" (In 12,21)

Puţine locuri prin părţile Moldovei şi ale Transnistriei sunt atât de atrăgătoare ca Raşcovul; aici Nistrul pare că îşi dă mâna cu înălţimile din jur, ce par a fi ca nişte canioane din Vestul sălbatic. Pentru catolicii din Episcopia de Chişinău, acest pământ are o însemnătate şi mai mare. Raşcovul este o punte de legătură între prezentul modest al propriei existenţei ca şi catolici şi prezenţa multiseculară a elementului catolic pe aceste plaiuri. Iar biserica veche din 1670, plină de urme ale trecutului istoric, dă mărturie despre tăria credinţei a acelora care au trăit aici. Tocmai de aceea tinerii Episcopiei de Chişinău an de an sunt invitaţi aici la Raşcov! Venind aici ei fac un pelerinaj de credinţă, şi sunt invitaţi să devină purtătorii şi animatorii acelui crez moştenit prin tăria înaintaşilor lor de la Cel care a învins lumea şi moartea şi a redat o nouă speranţă.

Au participat in jur de 250 -300 de tineri din toate parohiile Diecezei de Chisinau 

Hramul bisericii din Sloboda-Rascov

Joi, 29 iulie, in sarbatoarea Sf. Marta cu participarea unui mare număr de credincioşi si preoţi din Moldova si Ucraina a avut loc liturghia de hram a Bisericii din Sloboda-Rascov, prezidata de către Preasfinţitul Anton Cosa, episcop de Chisinau. 

Oficiul Diecezan pentru Comunicatii

Considerând importanţa mijloacelor de comunicare în masă în lumea contemporană precum şi însemnătatea folosirii lor pentru împlinirea misiunii Bisericii de a proclama vestea cea bună a mântuirii la toate popoarele, analizând situaţia prezentă în Dieceza de Chişinău, pentru o mai bună organizare a diferitelor activităţi din domeniul comunicaţiilor desfăşurate până acum în mod separat, Episcopul Anton Cosa a dispus infiintarea Oficiului Diecezane pentru Comunicaţii.
In sarcina ODC se vor afla    întreţinerea şi actualizarea paginii web a diecezei;   organizarea, editarea, publicarea şi distribuirea revistei diecezane „Bunul Sfat”,   organizarea „Biroului de presa” al diecezei,    organizarea şi actualizarea „Jurnalului Oficial” al diecezei. Coordonator al Oficiului a fost numit Pr. Andrei Dascalasu.

Pro-Moldavia in actiune

In perioada 1 - 9 iulie un grup de 24 de persoane din Moldova s-au aflat intr-o excursie in Germania, la invitatia Fundatiei Pro-Moldavia, a pr. Clemens Bombeck si a comunitatii pe care o pastoreste. Grupul de turisti au vizitat numeroase obiective din regiunea Koln, Kavalaer - "oraselul pelerinilor", au fost oaspetii Casei Kolping din Koln, si-au impartasit experiente  de viata, s-au rugat si s-au bucurat impreuna de roadele unei infratiri care dureaza de mai multi ani.