Timp de doi ani, tradiționala întâlnire a Legio Mariae nu a putut avea loc, din cauza pandemiei, iar ultimul eveniment anual a fost sărbătorit în 2019, la Grigorăuca.

Schimbarea situației epidemiologice a făcut posibil ca, în acest an, toate grupurile aparținând Legio Mariae să se întâlnească la Chișinău, pentru adunarea numită ACIES și pentru reînnoirea promisiunilor de fidelitate față de sfânta Fecioară Maria.

Sărbătoarea a fost prezidată de Excelența Sa Mons. Anton Coșa, în prezența mai multor preoți, în special a celor care, în comunitățile lor, au grupuri Legio Mariae.

Legiunea Mariei este o asociație apostolică laică de catolici care, în comuniune cu Biserica și sub puternica îndrumare a sfintei Fecioare Maria, mijlocitoarea tuturor harurilor, slujesc în mod voluntar Biserica și pe aproapele lor în aproximativ 170 de țări din întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova.

Scopul Legio Mariae este gloria lui Dumnezeu prin sfințenia membrilor săi, dezvoltată prin rugăciune și participarea activă la lucrarea Mariei și a Bisericii. Legiunea Mariei consideră ca prioritate bunăstarea spirituală și socială a fiecărui individ. În plus, membrii participă la viața parohiilor lor și aduc spiritualitatea mariană în diferitele locuri ale vieții comunitare.

În timpul celebrării care a avut loc în Catedrala din Chișinău, membrii Legio Mariae și-au reînnoit angajamentul de a se dedica creșterii spirituale personale și tuturor celorlalte activități în colaborare în cadrul parohiilor lor.

În salutul de la începutul celebrării, dar și în timpul omiliei, episcopul a amintit importanța acestui angajament al credincioșilor, mai ales în ceea ce privește rugăciunea, prticiparea la sfânta Liturghie și primirea lui Isus în sfânta Euharistie.

C.L.