La 20 ianuarie 2024, Papa Francisc i-a primit în audiență pe membrii noului Consiliu Național al mișcării Rinnovamento nello Spirito/Reînnoirea în Duhul Sfânt, salutându-l pe noul președinte ales Giuseppe Contaldo, succesorul lui Salvatore Martinez.
 
Sfântul Părinte i-a chemat pe cei prezenți să conștientizeze vocația de slujire la care sunt chemați în viața Bisericii, amintind de slujirea bucuriei, a rugăciunii, a evanghelizării, a carității și a comuniunii.
 
În plus, Papa a reiterat importanța comuniunii ecleziale, care trebuie păstrată în primul rând cu episcopii, în ale căror Biserici particulare „mișcările ecleziale trebuie să caute mereu o comuniune efectivă”. Concret, aceasta înseamnă că Rinnovamento nello Spirito trebuie să se pună „în slujba întregii comunități diecezane, a întregii comunități parohiale, conform indicațiilor pastorale ale episcopului”. 
 
Președintele Giuseppe Contaldo, comentând cele spuse de Papa Francisc, a spus: „Am fost îndemnați de Papa să avem mintea și inima extinse la orizonturile mai largi ale fraternității ecleziale, extinzând comuniunea și la alte realități ecleziale, asociații, mișcări, grupuri, pentru a da mărturie de fraternitate, de stimă reciprocă în diversitate, de colaborare în angajarea în inițiative comune, în beneficiul poporului lui Dumnezeu și, de asemenea, în probleme sociale în care este în joc demnitatea persoanelor”.
 
„Mișcarea, confirmată și încurajată de urmașul apostolului Petru, își are rolul său în marele mozaic al Bisericii, slujind cu bucurie și entuziasm”.
 
Președintele Giuseppe Contaldo se va afla în vizită în Dieceza de Chișinău în perioada 21-23 martie 2024, iar vineri, 22 martie, va fi primit împreună cu Pr. Michele Leone, consilier spiritual al Mișcării, de către episcopul Anton Coșa. Ulterior, se va întâlni cu câțiva parohi din dieceză, iar în după-amiaza aceleiași zile va vizita Parohia Râbnița.
 
Episcopul Anton Coșa i-a transmis deja președintelui Rinnovamento nello Spirito o informație detaliat despre activitățile pe care mișcarea le-a desfășurat în Moldova în perioada 2001-2024, care va fi subiect de reflecție în cadrul întâlnirii.

C. L.