Papa Francisc, care încă de la începutul pontificatului său a acordat o atenție deosebită vârstnicilor, autodefinindu-se drept un „bunic”, a dorit organizarea unei întâlniri internaționale la Vatican pe această temă. Primul Congres pe tema „Bogăția anilor” va avea loc la Roma în perioada 29 - 31 ianuarie, organizat de „Dicasteriul pentru laici, familie și viață”, ca răspuns la apelul Papei Francisc.

În cadrul Congresului vor fi abordate subiecte precum problema neglijării persoanelor în vârstă, rolului lor în familie și vocației lor particulare în Biserică. La finalul întâlnirii, Sfântul Părinte îi va primi pe participanți într-o audiență specială.

La congres va participa și Mons. Cesare Lodeserto, în calitate de reprezentant al Diecezei noastre, care va depune mărturie despre experiența Bisericii Catolice din Republica Moldova în grija față de cei vârstnici.

În acest context este bine să amintim de angajamentul Diecezei pentru persoanele în vârstă, realizat prin cantinele sociale, organizațiile Caritas parohiale, grija surorilor pentru bătrânii singuratici, prezența pastorală a preoților în familii și alături de bătrâni.