În perioada 26 - 28 iunie, a avut loc la sediul Conferinței Episcopale Italiene din Roma, organizată de CCEE, reuniunea anuală a exponenților Conferințelor Episcopale ale Bisericilor din Europa pe tema «A-l comunica pe Cristos și Biserica în Europa». La întâlnire a participat din partea Moldovei mons. Cesare Lodeserto.

 

În cadrul reuniunii au fost împărtășite diferitele experiențe europene privind dialogul cu tinerii din cadrul rețelelor sociale, precum și de dificultățile de a-i putea implica pe tineri cu argumente corecte. Aproape 4% dintre tinerii europeni utilizează canalele social media pentru a experimenta un parcurs ecclezial și de credință, să cunoască viața Bisericii și a dialogului cu alți tineri catolici de alte naționalități.

 

 

Mons. Lodeserto a adus experiența Bisericii Catolice din Moldova în dialogul cu tinerii pe rețelele sociale și mai ales dificultățile reale care trebuie înfruntate pentru a obține atenția cuvenită, așa cum se întâmplă în toate organismele bisericești europene. Pe 27 iunie, purtătorii de cuvânt s-au întâlnit cu Papa Francisc.

 

mons. Cesare Lodeserto