În Catedrala „Providența Divină” din Chișinău a avut loc un moment de rugăciune cu ocazia „Săptămânii de rugăciune pentru Unitatea Creștinilor”.

Biserica Catolică și celelalte Biserici creștine sunt angajate în această săptămână în rugăciune pentru unitatea tuturor credincioșilor în Cristos, în diverse lăcașe de cult fiind organizate momente de rugăciune comună și de reflecție pe temele ecumenismului.

Preasfințitul Anton Coșa i-a chemat pe preoții parohi să împărtășească, acolo unde este posibil, un moment de comuniune fraternă cu frații creștini, iar Parohia „Providența Divină” din Chișinău a organizat un moment de rugăciune comună, solemnitatea căreia a fost profund resimțită de toți participații.

La întâlnire au participat preoți ortodocși, alături de credincioșii lor, și împreună au împărtășit darul Cuvântului lui Dumnezeu și recitarea rugăciunii Tatălui nostru, care este rugăciunea tuturor creștinilor.

Preasfințitul Anton Coșa a luat cuvântul în calitate de păstor al Bisericii Catolice din Republica Moldova, iar unul din preoții ortodocși, Pr. Arhimandrit Andrei din Durlești, a ținut o reflecție asupra unității creștinilor.

A fost un eveniment marcat de o fraternitate profundă și sinceră, rodul prieteniei care a unit mereu diferitele comunități creștine din Chișinău.