Vă propunem două rugăciuni de Crăciun scrise de Ioan Paul al II-lea și Maica Tereza de Calcutta. Aceste două texte, recitate cu credință și atenție, pot fi o bună pregătire pentru Nașterea Domnului.

„Șterge, o, Pruncule Isus, lacrimile copiilor! Mângâie-i pe bolnav și bătrân! Fă-i pe oameni să depună armele și să se cuprindă într-o îmbrățișare universală a păcii! Îndeamnă popoarele, o, milostive Isuse, să dărâme zidurile create de sărăcie și șomaj, de ignoranță și indiferență, de discriminare și intoleranță. Tu ești, o, Pruncule Divin de la Betleem, cel care ne mântuiești eliberându-ne de păcat. Ești adevăratul și singurul Mântuitor, după care omenirea suspină adesea. Dumnezeule ale păcii, dar al păcii pentru întreaga omenire, vino și viețuiește în inima fiecărui om și a fiecărei familii. Fii pacea și bucuria noastră! Amin” (Ioan Paul al II-lea).

„Este Crăciunul de fiecare dată când îi zâmbești unui frate și-i întinzi mâna. Este Crăciunul de fiecare dată când rămâi tăcut pentru a-l asculta pe celălalt. Este Crăciunul de fiecare dată când nu accepți acele principii care îi împing pe cei asupriți la marginea societății. Este Crăciunul de fiecare dată când speri cu cei care disperă în sărăcie fizică și spirituală. Este Crăciunul de fiecare dată când îți recunoști umil limitele și slăbiciunea. Este Crăciunul de fiecare dată când îi permiți Domnului să se nască din nou pentru a-l dărui altora” (Maica Tereza de Calcutta).