Pe 31 octombrie 2015, la Centrul „Don Bosco” din Chişinău a avut loc un eveniment „Run4unity” – sport împreună pentru o lume unită.

Evenimentul a fost organizat de Mişcarea Focolarelor, care este prezentă şi în Dieceza de Chişinău. Alături de membrii locali ai mişcării au fost prezenţi oaspeți reprezentanți din România. Evenimentul, demarat la ora 14.00, a adunat în jur de 50 de copii și tineri din parohiile din Chișinău, de la „Concordia”, Casa „Mama Margherita” şi Oratoriul „Don Bosco”. Scopul: ca împreună, prin activități sportive și multe jocuri, să construim unitatea. În ambientul prietenos oferit de frații salezieni, am participat la o cursă de aproximativ 1 km, unde de câștigat am avut cu toții – participanți și suporteri. La jocurile organizate de oaspeți și conduse de voluntari, fiecare s-a demonstrat că, având sprijinul aproapelui, reușim să trecem fiecare etapă. Copiii de la „Concordia” au uimit cu energia lor. Şi copiii din familiile Căii Neocatecumenale, de la cel mai mic la mare, au făcut față tuturor probelor de joc. Spre sfârşit, cu toții, inclusiv și Excelența Sa, episcopul Anton, Pr. Mihai Balan, paroh de „Providenţa Divină” și pr. Petru Ciobanu, prezenţi şi ei la eveniment, am primit câte o diplomă de participare la primul „Run4Unity” din țara noastră. La final, am realizat o poză colectivă și ne-am propus să ne întâlnim şi la anul.

Duminică, 1 noiembrie, oaspeții din România au participat la sfânta Liturghie, celebrată de episcopul de Chișinău în capela din palatul episcopal, după care a urmat un dialog prietenesc, păstorul nostru mulțumindu-le pentru organizarea acestui frumos eveniment.

Galina Mariuța