Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România s-au reunit la Timișoara, în perioada 5-7 mai 2022, în cadrul sesiunii plenare a Conferinței Episcopale Române (CER), prezidată de Mons. Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, președinte al CER, la care a participat și episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa.
 
Alăturându-se apelului Papei Francisc pentru pace în Ucraina, episcopii au analizat, apreciat și încurajat activitățile pe care fundațiile Caritas diecezane și alte organizații catolice le desfășoară pentru a primi și asista refugiații. O mărturie importantă în acest sens a fost cea a PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, care a prezentat ceea ce se face în Moldova prin intermediul organizațiilor diecezane și prin implicarea personală în programul „Caritatea Episcopului pentru refugiați”.
 
În centrul discuțiilor Conferinței Episcopale Române s-a aflat Sinodul episcopilor și evaluarea a ceea ce s-a realizat în diecezele din România până în prezent. Și la acest subiect Episcopul Anton Coșa a informat participanții despre realizările Diecezei de Chișinău.
 
Un punct important al discuțiilor a fost evoluția legislației în domeniul educației și pregătirea manualelor necesare pentru orele de religie și cateheză.
 
Următoarea sesiune a Conferinței va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2022, găzduită de Dieceza Greco-Catolică de Oradea.

C. L.