Duminică, 9 iunie, Preasfințitul Anton Coșa a celebrat în Parohia „Sf. Iosif” din Râbnița, Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătorii Rusaliilor. În timpul liturgiei, 19 credincioși din parohie au primit și Sacramentul Mirului.

În predica sa, Preasfințitul Anton a accentuat faptul că prin sacramentul Mirului, omul primește toate darurile necesare pentru o viață creștină demnă și puterea de a-l mărturisi pe Cristos. Păstorul diecezei noastre le-a atras atenția credincioșilor că asemenea evenimente întăresc nu doar parohia, ci și întreaga Biserică.

Credincioșii au așteptat sărbătoarea Rusaliilor cu emoții deosebite. Asta pentru că anume sărbătoarea Rusaliilor a devenit încă un eveniment al înoirii parohiei. Cu această ocazie, toți credincioșii care au primit Mirul au putut să-și reînnoiască . Acest gest a întărit comuniunea credincioșilor parohiei și a devenit o reamintire a faptului că fiecare om ce a primit acest sacrament, a primit și toate darurile necesare pentru ca prin viața sa, faptele și activitatea sa, să mărturisească credința în Cristos.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, credincioșii i-au mulțumit Preasfințitului Anton pentru că a împărtășit cu comunitatea din Râbnița bucuriei acestui eveniment important. Conform tradiției, la sfârșitul liturghiei copiii din parohie s-au adunat lângă altarul bisericii pentru a-l glorifica pe Domnul și a-i cere binecuvântarea, primită de data aceasta din mâinile păstorului diecezei noastre.

Pr. Tadeusz Magierowski