În ce de-a a șaptea duminică a Perioadei Pascale, comunitatea saleziană din Chișinău a dorit să-și amintească de „Fecioara Maria, Ajutorul creștinilor”, marcând, de asemenea, aniversarea consacrării parohiei pe care o administrează, având-o ca patroană pe Fecioara Maria, Ajutorul creștinilor.
 
Sfânta Liturghie a fost prezidată de Episcopul Anton Coșa, cu respectarea regulilor în vigoare, care în timpul celebrării a amintit despre importanța devotamentului Maicii Domnului și venerarea „Fecioarei Mara, Ajutorul creștinilor”, în special pentru salezieni, care au văzut întotdeauna în ea o referință pe calea credinței.
 
Episcopul a profitat de această ocazie pentru a-și exprima recunoștința pentru munca desfășurată de comunitatea saleziană în Republica Moldova, în serviciul tinerilor, atât celor adăpostiți în centrul de plasament, cât și celor care participă la viața Oratorului Don Bosco, din păcate în acest moment oprit din cauza pandemiei.
 
Trebuie amintit faptul că sărbătoarea „Fecioarei Maria, Ajutorul Creștinilor” este un moment semnificativ pentru Familia Salezienilor care, în întreaga lume, trăiesc această aniversare într-un mod special. Numeroase națiuni o au pe Fecioara Maria, Ajutorul Creștinilor în calitate patron: Australia din 1844, China din 1924, Argentina din 1949, Polonia încă din primele decenii ale secolului al XIX-lea, în țările est-europene devotamentul fiind răspândit și vechi.
Utilizarea oficială a titlului „Ajutorul creștinilor” a venit odată cu invocarea de către sfântul Papă Pius al V-lea (1566-1572), devotat Maicii Domnului, căreia i-a încredințat armatele și destinele Occidentului și ale Creștinătății, amenințate de turcii ajunși la Viena, și care în marea luptă navală de la Lepanto (1571) au înfruntat și au învins flota musulmană.
 
Fecioara Maria, Ajutorul Creștinilor este o prezență salvatoare pentru cei ce o invocă, și căreia i-au fost încredințați de către Isus de pe Cruce în calitate copii, iar ea ne-a fost indicată ca mamă.
 
C. L.