În perioada 18-25 ianuarie, Biserica celebrează „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor”. Tema săptămânii este următoarea: „Ei ne-au tratat cu bunăvoință” (Fapte 28,2). Titlul este inspirat din episodul relatat în Faptele Apostolilor. După o furtună teribilă, sfântul Paul și bărbații care erau cu el pe navă reușesc să scape și sunt salvați cu generozitate de locuitorii insulei Malta. Invitația este de a depăși toate formele de indiferență față de frații de celelalte confesiuni creștine și de a fi primitor pentru toți.

Comunitățile parohiale sunt angajate în rugăciune și, de asemenea, în gesturi de prietenie și fraternitate față de frații din celelalte biserici creștine.

În cadrul site-ului web al Consiliului Pontifical pentru promovarea unității creștine (www.christianunity.va) este posibil să găsiți texte pentru liturghii și sugestii care să fie urmate în fiecare zi a săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

„Cuvântul vieții” din ianuarie, care poate fi găsit la următoarea adresă web, va fi de mare ajutor pentru reflecție: http://www.focolaritalia.it/2018/12/26/gennaio-2019/.