„Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor” s-a încheiat cu o sfântă Liturghie în Catedrala „Providența Divină”, prezidată de PS Anton Coșa.
 
Fiecare parohie a organizat propria săptămână de rugăciune, cu reflecții, rugăciuni și întâlniri de fraternitate, așa cum a făcut-o și Pr. Sergio Bergamin, delegatul episcopului pentru ecumenism, care a ținut zilele trecute un moment de reflecție la Chișinău, cu participarea reprezentanților mai multor confesiuni creștine.
 
La celebrarea din catedrală au participat preoții și persoanele consacrate din decanat. Predica a fost rostită de parohul parohiei „Providența Divină”, Pr. Mihai Balan.
 
La finalul predicii, a avut loc o împărtășire a trei experiențe și mărturii de ecumenism trăit în viața de zi cu zi: cea a Pr. Petru Ciobanu, preot catolic provenind dintr-o familie ortodoxă, o familie de credință mixtă și o tânără catolică dintr-o familie ortodoxă.
 
La începutul celebrării, episcopul i-a salutat pe cei prezenți, amintind despre importanța dialogului ecumenic, trăit și prin rugăciunea Bisericii, prin ascultarea cuvântului lui Dumnezeu și prin împărtășirea cu Pâinea Euharistică.
 
Biserica Catolică din Moldova trăiește cu seninătate fraternitatea ecumenică cu toți confrații din diferitele comunități creștine, în special cu Biserica Ortodoxă, care este majoritară în țară.
 
Ecumenismul prieteniei, al împărtășirii, al întâlnirii și al iubirii reciproce este trăit zilnic. Aceasta este, de asemenea, experiența multor familii mixte, unde mai ales credința catolică și cea ortodoxă se întâlnesc cu seninătate în comuniune conjugală.
 
Indemnul constant al episcopului Anton Coșa este acela de a trăi în prietenie evanghelică, în care iubirea și respectul reciproc sunt un mesaj ecumenic foarte clar.

C. L.

Link galerie foto