„Voi zidi Biserica mea şi porţile iadului nu o vor birui”. Cât de frumoase și minunate cuvinte ne spune Mântuitorul în Evanghelia după Matei. În decursul anilor, credincioșii din Grigorăuca se adunau la sfânta Liturghie în lăcașul din satul Petropavlovca și visau la ziua când vor avea propria biserică, un preot al lor, unde își vor putea boteza copiii și celebra cununiile, fără a se teme să-și mărturisească credința catolică.

Visul lor s-a împlinit în 1998, când a fost construită și sfințită biserica închinată Nașterii Fecioarei Maria. De aceea, sâmbătă, 8 septembrie, în anul când dieceza noastră își sărbătorește Jubileul de 25 de ani, credincioșii din Grigorăuca au sărbătorit și jubileul de 20 de ani ai Parohiei „Nașterea Fecioarei Maria”.

La liturghia celebrată cu această ocazie, alături de locuitorii satului Grigorăuca au participat preoți și oaspeți din multe dintre parohiile catolice din Republica Moldova. Liturghia a fost prezidată de Preasfințitul Anton Coșa, păstorul diecezei noastre, care la final i-a felicitat pe toți cei prezenți cu jubileul diecezan, iar pe credincioșii parohiei și cu jubileul lor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru biserica ce o avem de 20 de ani. Ne amintim în rugăciunile noastre de toți preoții care au slujit în această biserică și de toți cei ce au contribuit la construcția ei.

Antonina Gradinar