Comunitatea parohei „Sfântul Alois Scrosoppi” și-a sărbătorit hramul, cu prezența episcopului, a unor preoți, persoane consacrate, credincioși și prieteni.

Parohul comunității, Pr. Vasili Cohanovschi a organizat sfânta Liturghie, cu colaborarea Surorilor Providenței, care se află în parohie și fondatorul congregației cărora este sfântul Alois Scrosoppi.

Episcopul, care a prezidat Liturghia, i-a salutat pe credincioși la începutul celebrării, reamintindu-le nevoia de a fi bărbați și femei ai speranței, urmând exemplul sfântului ALois, care a fost cu angajamentul său de caritate un om al speranței, fondând și congregația religioasă a Surorilor Providenței.

Predica a fost rostită de Pr. Stanislav Obreja, paroh de Stârcea și Glodeni, care a venit la eveniment împreună cu călugărițele din parohiile sale.

În cursul adorației euharistice, la sfârșitul sfintei Liturghii, Pr. Stanislav a invocat darul unității, amintind atât de necesitatea de a rămâne uniți cu Cristos, cât și preluând din nou îndemnul Papei Francisc cu ocazia vizitei sale în România, de a merge împreună.

Parohul a încheiat evenimentul, mulțumindu-i episcopului pentru darul prezenței sale și amintind cât de importante sunt asemenea evenimente pentru toate comunitățile, care se regăsesc unite în rugăciune și comuniune fraternă.

C. L.

Link galerie foto