În duminica de după Rusalii Biserica sărbătorește misterul central al credinței noastre – Preasfânta Treime, o sărbătoare în care îi aduce laudă Tatălui care ne-a creat, Fiului care ne-a răscumpărat și care mijlocește pentru noi, și Duhului Sfânt, cel care ne sfințește și ne dăruiește viața dumnezeiască. Anume în această zi, în această mare sărbătoare, comunitatea catolică din Tiraspol își sărbătorește hramul.

Anul acesta credincioșii parohiei, dar și cei veniți din alte parohii, s-au adunat, cu mic și mare, în ziua de 31 mai, ultima zi de primăvară calendaristică, pentru a-i mulțumi în mod special Dumnezeului Treime pentru bucuria de a fi creștini. Sfânta Liturghie, celebrată de Pr. Vladimir Beloconîi, a început la miezul zilei. Alături de celebrantul principal au concelebrat cei doi preoți care păstoresc comunitatea – Pr. Piotr Kuszman SCJ, paroh, și Pr. Zdisław Smiertka SCJ, Pr. Januś Marcin SCJ din Bender și Pr. Petru Ciobanu din Chișinău, care le-a și adresat credincioșilor cuvântul de învățătură. În predica sa, părintele a vorbit despre Preasfânta Treime ca fiind cea care susține și se îngrijește de tot ceea ce a creat, provocându-i, totodată, cu o serie de întrebări la care fiecare personal era îndemnat să-și dea un răspuns.

După sfânta Liturghie, a urmat adorația preasfântului Sacrament, cu recitarea Litaniei în cinstea Preasfintei Treimi, iar după ce toți cei prezenți au primit binecuvântarea cu Isus din Euharistie, păstorul comunității le-a mulțumit tuturor celor prezenți – preoți, persoane consacrate și credincioși – pentru rugăciunea comună, pentru bucuria împărtășită, invitându-i pe toți la o masă frățească, oferită cu amabilitate de credincioșii parohiei.

Pr. Petru Ciobanu