În dimineața zilei de vineri, 2 februarie 2024, PS Anton Coșa a prezidat, în Catedrala „Providența Divină” din Chișinău, sfânta Liturghie din Sărbătoarea Întâmpinării Domnului, al cărei rit de aprindere a lumânărilor are întotdeauna o frumusețe și o bogăție de semnificații aparte.
 
În mesajul său, episcopul a reamintit despre semnificația acestei sărbători, care amintește de tradiția iudaică de a aduce copiii la templu la 40 de zile de la naștere, această sărbătoare fiind celebrată la 40 de zile după marea Solemnitate a Nașterii Domnului.
 
În seara aceleiași zile, la celebrare au participat mai multe persoane consacrate din Decanatul de Centru, care s-au adunat pentru a comemora și a aduce laude pentru consacrarea lor, pentru că în această zi Biserica celebrează Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate, deși în Dieceza de Chișinău, din motive de oportunitate și pentru a permite tuturor persoanelor consacrate să fie împreună, sărbătoarea va fi celebrată la Tiraspol, la 8 martie 2024.
 
Celebrarea a fost prezidată de Pr. Andrea Ballan SDB, superiorul comunității saleziene, cu concelebrarea părintelui Giuseppe Pellizzari SDB, de asemenea salezian, și a părintelui Gabriel Cochiorca, vicar parohial. 
 
La finalul liturghiei, persoanele consacrate și preoții s-au reunit pentru un moment de împărtășire fraternă, la care a participat și episcopul, oferind darul cuvântului său de apreciere și încurajare.

C. L.