Cu ocazia comemorării liturgice a sfântului Luigi Scrosoppi, astăzi parohia cu același nume din Chișinău și-a sărbătorit patronal ceresc.

Celebrarea a fost prezidată de episcopul Anton Coșa, cu prezența și a Mons. Cesare Lodeserto, vicar general, și a Pr. Petru Ciobanu. Parohul, Pr. Vasili Cohanovschi, care și-a început slujirea în această parohie în luna iunie, a putut pentru prima dată să-l întâmpine pe Episcop cu ocazia hramului comunității.

La începutul liturghiei, Episcopul a salutat credincioșii și și-a exprimat bucuria de a putea fi împreună cu ocazia acestei sărbători. În predica sa, Mons. Anton Coșa a reluat pe scurt câteva aspecte ale vieții sfântului Alois și a amintit de angajamentul său față de caritate. Episcopul a avut și un mesaj și pentru Surorile Providenței, angajate de mai mulți ani în structurile diecezei, în serviciul celor săraci și a copiilor.



 

 

Trebuie amintit că sfântul Alois Scrosoppi este, de asemenea, fondatorul Congregației Surorilor Providenței, astfel încât această zi este un motiv de mare sărbătoare pentru maicile prezente la Chișinău.

Pr. Vasili Cohanovschi i-a mulțumit Episcopului, exprimându-și încă o dată bucuria de a fi în fruntea unei comunități care trăiește atât de profund virtutea carității.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment de fraternitate și prietenie între credincioși, Episcop, preoți și călugărițe, în spiritul iubirii frățești și al carității autentice.

Liturghia a avut loc în conformitate cu regulile prevăzute pentru prevenirea Covid 19.

C. L.

Galerie foto