În cadrul unei sfinte Liturghii solemne, prezidată de Preasfințitul Anton Coșa, a fost sărbătorit și la Chișinău, duminică, 2 februarie, sfântul Ioan Bosco, întemeietorul comunității saleziene,

Parohia „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor”, încredințată comunității saleziene din Chișinău, a salutat mulțimea de credincioși și au adus împreună laudă Domnului pentru darul acestui mare sfânt, a cărui cale de dragoste pentru tineri a parcurs întreaga lume. Predica a fost rostită de preotul salezian italian Andrea Balan, în limba rusă.

Comunitatea salezienilor este prezentă în Republica Moldova din 2005, chiar dacă preoții și voluntarii săi din Italia erau deja prezenți în anii precedenți. A fost întotdeauna o prezență semnificativă și importantă, alături de tinerii care participă în fiecare zi la Oratoriul înființat de salezieni. De asemenea, trebuie menționat angajamentul față de îngrijirea minorilor orfani și pregătirea lor profesională. În prezent, comunitatea este compusă din Pr. Andrei Munteanu, Pr. Sergio Bergamin, și fratele laic Corrado.

În cadrul sărbătorii, Episcopul a mulțumit pentru ceea ce fac salezienii, grija lor pentru tineri, slujirea pentru parohie, formarea profesională a generațiilor viitoare. De asemenea, a fost o bucurie amintirea diferiților preoți salezieni care au făcut parte din comunitatea din Chișinău: Pr. Giovabattista, Pr. Livio, Pr. Jacek și Pr. Janus.