După anunțarea anului jubiliar dedicat sfântului Ioan Paul al II-lea în catedrală, la 14 octombrie 2-23, pentru a comemora 30 de ani de la înființarea Administraturii Apostolice, una dintre primele evenimente a fost la Sculeni, cu ocazia hramului bisericii închinate sfântului Ioan Paul al II-lea, Papa care a înființat Administratura Apostolică din Republica Moldova. 
 
În mesajul de salut adresat comunității, parohului, Pr. dr. Petru Ciobanu, și preoților prezenți, episcopul Anton Coșa a amintit acest eveniment și bucuria de a se afla la Sculeni în ajunul comemorării sfântului Ioan Paul al II-lea: „Sâmbăta trecută, atunci când a fost celebrat în mod solemn hramul Diecezei ce Chișinău, a fost dat startul unui An Aniversar dedicat împlinirii a 30 de ani de la înființarea Administraturii Apostolice pentru Republica Moldova, an pe care l-am pus sub ocrotirea cerească a sfântului Ioan Paul al II-lea, la împlinirea celor 45 de ani de la alegerea sa ca urmaș al sfântului Petru. Iar astăzi, sunt bucuros că prima sărbătoare a hramului din Anul „Sfântul Ioan Paul al II-lea” o celebrez tocmai în comunitatea din Sculeni, care-l care drept patron pe acest mare pontif. Mulțumindu-i Părintelui Petru și întregii comunități pentru invitația de a prezida această sfântă Liturghie, vă spun tuturor: „Bine ați venit la sărbătoarea comunității din Sculeni!”, „Bine ați venit la sărbătoarea sfântului Ioan Paul al II-lea!”
 
În continuare, episcopul a amintit despre activitatea meritorie a Papei, devenit sfânt: „Exemplul lui Petru, care își dă viața din iubire față de învățătorul său, precum și cel al sfântului Ioan Paul al II-lea, care s-a stins încetul cu încetul, ca o lumânare din iubire și fidelitate față de Isus, ne ajută să înțelegem că la iubire se răspunde cu iubire, și de aceea și răspunsul nostru nu poate fi altul decât: „Da, Doamne, tu știi că te iubesc” (In 21,15).
 
Comunitatea credincioșilor din Sculeni a primit cu interes mesajul episcopului și s-a bucurat să îl aibă ca reper pe calea credinței pe sfântul Ioan Paul al II-lea, ale cărui virtuți au fost amintite și de Pr. Artur Chruslak în cadrul predicii. 
 
Parohul comunității, Pr. dr. Petru Ciobanu i-a mulțumit episcopului pentru darul prezenței sale și i-a invitat pe toți cei prezenți la un moment de convivialitate.

C. L.