În anul acesta, din cauza diferențelor de calendar, comunitatea greco-catolică, urmând calendarul iulian, a sărbătorit învierea Domnului cu o săptămână mai târziu față de comunitatea romano-catolică.

În Joia Mare, la Centrul „Mitr. Andrej Szeptycki”, câțiva credincioși ai comunității greco-catolice „Acoperământul Maicii Domnului” din Chişinău, avându-i printre ei pe preoții comunității – Pr. Roman Popravka și Pr. Igor Plevschi – și pe trei seminariști de la Seminarul greco-catolic din Drohobîci, sub îndrumarea enoriașei Irina Șuh, au încrustat ouă de Paști în stilul master-clas, iar doamna Liubovi Burlacu i-a inițiat în tainele coacerii păștii. De asemenea, în ajunul sărbătorilor pascale, Pr. Igor Plevschi a organizat un pelerinaj la complexul cultural-arhitectural „Orheiul Vechi”. Vineri, 10 aprilie, în Capela „Maica Bunului Sfat” a fost celebrată „Utrenia Patimii”.

În Sâmbăta Mare, la Centrul „Mitr. Andrej Szeptycki” a fost celebrată Vecernia cu Liturghia sfântului Vasile cel Mare, iar seara, în Catedrala „Providența Divină”, în urma procesiunii cu epitaful Domnului Nostru Isus Cristos pe altar, credincioșii, în sunetele imnului Învierii lui Cristos, au intrat în catedrala plină de lumină, unde a fost celebrată Utrenia de Paști.

După sfânta și dumnezeiasca Liturghie, în curtea catedralei au fost binecuvântate bucatele de sărbătoare.

Pr. Igor Plevschi