Schimbare a conducerii în comunitatea Surorilor Providenței din Chișinău, anume a Sr. Betty Slawik, superioară a casei din anul 2012, care părăsește această funcție pentru a-și asuma conducerea unei alte comunități, în România, la Slănic Moldova. Sr. Betty părăsește Moldova după 13 ani de prezență, venind la Chișinău încă în anul 2008.
 
Revine în funcția de superioară a casei din Chișinău Sr. Rosetta Benedetti, după ce a ocupat deja această funcție din 2009 pînă în 2012.
 
Comunitatea Surorilor Providenței mai cuprinde încă două surori: Sr. Iuliana Farțade și Sr. Mihaela Mihăluț. Surorile sunt angajate în activitatea de caritate a Fundației „Casa Providenței”, care este o structură a diecezei, în parohie și, de asemenea, administrează și Centrul European de Educație Preșcolară.
 
Surorile Providenței sunt prezente în Moldova de mai mulți ani și asigură activitățile de caritate, precum cantina socială pentru bătrâni, asistența la domiciliu și alte activități de ajutorare a săracilor.
 
Prezența lor este de asemenea importantă pentru viața parohiei care poartă numele fondatorului congregației, sfântul Alois Scrosoppi.
 
Către Sr. Betty se îndreaptă mulțumirea tuturor celor care au cunoscut și apreciat prezența ei, întotdeauna deschisă și generoasă. Mulțumiri îi sunt adresate și Sr. Rosetta, care redevine superioară a casei, cu stilul său simplu și vesel.

C. L.