Bucuria naşterii Mântuitorului şi a sărbătorilor de iarnă este gustată mai ales de cei mai mici – copiii –, care aşteaptă aceste sărbători cu sufletul la gură, pentru a se simţi şi ei copii ai lui Dumnezeu, care are grijă de ei şi-i răsplăteşte pentru toate faptele bune pe care le-au săvârşit pe parcursul unui an. Conştienţi de acest adevăr, preoţii şi surorile care activează în Parohia „Providenţa Divină” din Chişinu au pregătit şi în acest an un program special pentru copiii comunităţii. Sâmbătă, 27 decembrie 2014, în sărbătoarea sfântului apostol şi evanghelist Ioan, după sfânta Liturghie de la ora 10.00, în sala mare a casei parohiale, a avut loc serbarea de Crăciun dedicată copiilor.

În cântări sau poezii, copiii şi-au exprimat bucuria de a-l vedea iarăşi pe Pruncul divin în ieslea din Betleem. Un moment deosebit al serbării l-a reprezentat dansul copiilor în jurul unui brad împodobit cu inimioare, fiecare dintre ele simbolizând câte o faptă bună săvârşită de dânşii în perioada Adventului. Copii de la „Concordia” au prezentat o scurtă scenetă, în care au arătat unde poate fi găsit cu adevărat Pruncul Isus: într-o comunitate în care domină înţelegerea, pacea, iubirea şi respectarea adevăratelor valori creştine. Şi cum nicio sărbătoare de iarnă pentru copii nu poate fi lipsită de moşul cel bun – Moş Crăciun –, acesta a răspuns cu bucurie invitaţiei copiilor şi a venit în mijlocul lor, făcând şi mai mare bucuria acestora. Generos ca de obicei, moşul, după ce le-a ascultat poeziile sau cântecele, după ce, deşi bătrân, a dansat împreună cu ei, le-a oferit cadouri, mici semne ale iubirii pe care le-o poartă Dumnezeu, care a voit să fie şi el copil.

Mulţumim din inimă tuturor acelora care s-au implicat în organizarea acestei sărbători, precum şi tuturor binefăcătorilor care au contribuit ca bucuria Crăciunului să fie simţită de fiecare copil.

Pr. Petru Ciobanu