Este a doua duminică de când este permisă celebrarea Sfintelor Liturghii în spațiu deschis, iar credincioșii nu s-au înfricoșat din cauza ploii. În pofida condițiilor vitrege ale vremii, au fost celebrate cele trei liturghii duminicale, conform programului obișnuit.
 
Comunitățile simt nevoia spirituală să se reunească pentru a asculta Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a primi darul Euharistiei, astfel încât vremea rea, cu siguranță, nu poate pune opreliști credinței. Aceasta este și o mărturie frumoasă a credinței, ceea ce face clar înțeles cât de mult au așteptat credincioșii revenirea la celebrările duminicale.
 
Normele impuse de autorități sunt respectate, dar cu o atitudine responsabilă, deoarece utilizarea protecțiilor este un semn de respect faţă de sine și față de ceilalți. Chiar și preoții, de exemplu, prezidează liturghiile cu mare atenție din punct de vedere al igienei și, de asemenea, ținând cont de indicațiile date de episcop.
 
Nu este de prevăzut cât timp va fi necesară celebrarea în aer liber și, mai ales, imposibilitatea desfășurării activităților parohiale normale, cum ar fi cateheza și întâlnirile. Starea de alertă pentru sănătate este amânată până la 30 iunie.
 
Viața parohiilor continuă în mod egal, chiar și într-o formă redusă, cu distanțe și întotdeauna cu utilizarea transmisiilor online.
 
Creativitatea și dragostea preoților Diecezei, în colaborare cu surorile și cu credincioșii, au făcut cu adevărat o mărturie foarte frumoasă și, mai ales, nu au lăsat pe nimeni singur.
 
Mons. Cesare Lodeserto