Comunitatea din Slobozia-Rașcov și părintele paroh Marcin Januś sărbătoresc astăzi hramul parohiei, cu respectarea regulilor dictate de autorități, din cauza pandemiei.
 
În acest an, parohia nu se va putea bucura de prezența episcopului Anton Coșa, care însă a dorit să transmită un cuvânt de speranță și încurajare pentru toți credincioșii, care l-au salutat mereu cu bucurie și disponibilitate.
 
 
„Sărbătoarea parohială – a spus episcopul – a fost întotdeauna o ocazie pentru mine să-i cunosc pe credincioși, să mă rog împreună cu ei, să mă opresc și să împărtășesc cu părintele paroh momente de viață fraternă. Nu-mi pot ascunde regretul că nu am putut fi prezent anul acesta, așa cum s-a întâmplat și în alte comunități parohiale. În fiecarere an, cu această liturghie, noi ne amintim de înființarea acestei parohii”.
 
„În calitate de păstor al acestei comunități ecleziale – a continuat Mons. Anton Coșa – vreau să fiu prezent spiritual și să reînnoiesc apropierea mea. Sfânta Marta este pentru noi sfânta slujirii și fidelității față de Isus și cred că exemplul ei de femeie de credință poate fi pentru toți un model de viață creștină. Așa că mă rog ca fiecare credincios și toată comunitatea din Slobozia-Rașcov să fie în acest timp de efort și dificultate și mai mult în slujirea tuturor celor care au nevoie”.
 
Sărbătoarea hramului este întotdeauna un eveniment important pentru viața comunității, care simte nevoia să se întâlnească din nou, să se roage și să trăiască momente de comuniune frățească intensă. Acesta este și un obiectiv pastoral al părintelui paroh, întotdeauna atent la nevoile credincioșilor și mai ales la formarea lor creștină.
 
C. L.