Sfântul Anton de Padova (sfântul minunilor cum mai este cunoscut), nu este un sfânt tributar: nici națiunilor, nici tradițiilor, nici etniilor, ci doar Sf. Evanghelii care i-a fost călăuză sfântă în fiecare moment al vieții.

 

Toată lumea îl cunoaște pe Sfântul Anton și vorbește de binefacerile pe care el le împarte tuturor acelora care aleargă la dânsul mai ales în momentele mai grele pe care le întâmpină în viață.

Bisericile zidite în cinstea le vei găsi pe tot cuprinsul pământului, iar venerația mijlocirii sale începând de la catolici spre ortocși sau protestanți; așa cum și în  Dieceza de Chișinău este patronul (ocrotitorul) comunității catolice din s. Crețoaia, raionul Anenii Noi și unde se găsesc și moaștele sale sfinte.

 

 

Hramul acestei Biserici a avut loc  sâmbătă 16 iunie, celebrat de Episcopul Anton Coșa  (care îl venerează ca sfânt patron) împreună cu 9 preoți din Dieceză, credincioși din Parohia Crețoaia, dar și numeroși pelerini din parohiile învecinate.

Un moment de comuniune animată prin îndemnul spiritual al părintelui Cesare Lodeserto, noul vicar general al Diecezei Romano-Catolice de Chișinău la a ne conforma viața la învățătura cristică a sfințeniei.

După Sf. Liturghie, credincioșii din Crețoaia au pregătit un moment comunitar spre înălțarea sufletelor și buna dispoziție a fiecărui participant la această sărbătoare.

 

 

 

A.D.