Chiar de la începutul anului curent Fundația de Binefacere „Caritas Moldova” s-a mutat într-un oficiu nou, amplasat pe str. Gheorghe Asachi 30/1 din mun. Chișinău. Cu această ocazie, la 24 ianuarie, a avut loc sfințirea localului de către Excelența Sa Anton Coșa, episcopul Bisericii Romano-Catolice din Republica Moldova, împreună cu Pr. Mihai Balan, paroh de „Providența Divină”, și părintele diacon Edgar Vulpe, președintele fundației.

Excelența Sa Anton Coșa a sfințit localul și a binecuvântat colaboratorii, îndemnându-i pe toți să promoveze, prin activitatea caritativă, valorile creștine, păstrând un respect reciproc atât în colectiv, cât și în familie și societate. Excelența Sa, care este și inițiatorul înființării „Caritas-lui” în Republica Moldova, a prezidat întâlnirea ce a urmat cu membrii colectivului Biroului Național al Fundației „Caritas Moldova”, condus în prezent de domnul director Andrei Bolocan. Membrii colectivului au avut posibilitatea să vorbească cu episcopul și să se expună fiecare. Apoi Preasfințitul a povestit despre sine și despre istoria constituirii organizațiilor „Caritas” în Republica Moldova: mai întâi la Chișinău, apoi la toate parohiile catolice din Republica Moldova.

Directorul „Caritas Moldova”, Andrei Bolocan, în numele întregului colectiv, a mulțumit călduros Excelenței Sale episcopului Anton Coșa și a exprimat speranța că, în clădirea sfințită, echipa „Caritas Moldova” va face față cu succes provocărilor lumii moderne.

Întâlnirea a impresionat plăcut colaboratorii Biroului Național al Fundației „Caritas Moldova”, care au simțit susținere și încurajare din partea episcopului. Fiecare a conștientizat mai profund misiunea creștină a organizației. Preasfințitul a vorbit și despre misiunea fiecărui angajat, despre dedicația fiecărui angajat în lucrul pe care îl face.

Au continuat discuțiile referitor la valorile carității creștine în vederea aplicării lor în cadrul activităților cotidiene și proiectelor care sunt implementate de „Caritas Moldova”. Președintele „Caritas Moldova”, diacon Edgar Vulpe, a subliniat importanța principiilor de bază ale unei carități creștine autentice, reieșind din valorile cele mai importante: dragostea, adevărul și demnitatea omului creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

În încheiere, Preasfințitul Anton a mulțumit angajaților pentru primirea călduroasă și i-a asigurat că va vizita „Caritas Moldova” mai des, pentru că astfel de întâlniri sunt foarte importante.

sursa: www.caritas.md