Celebrarea solemnă a Trupului și Sângelui Domnului în Catedrala „Providența Divină”, duminică 19 iunie 2022, a fost prezidată de Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic pentru România și Republica Moldova, împreună cu PS Anton Coșa, vicarului general și câțiva preoți din Chișinău.
 
La începutul sfintei Liturghii solemne, nunțiul apostolic l-a salutat pe episcop și i-a mulțumit pentru angajamentul Diecezei de Chișinău în primirea refugiaților ucraineni: „Sunt foarte fericit să fiu din nou alături de dumneavoastră în această frumoasă catedrală pentru a celebra Solemnitatea Preasfântului Trup și Sânge al lui Cristos. Îi mulțumesc Excelenței Sale Mons. Anton Coșa, păstorul vostru zelos, pentru ospitalitatea fraternă și pentru slujirea sa de astăzi, care este mai solicitantă ca niciodată. Le mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care s-au implicat în mod deosebit în primirea fraților și surorilor noastre ucrainene”.
 
Numeroși credincioși au participat cu bucurie la sfânta Liturghie solemnă, care a culminat cu o scurtă procesiune în curtea catedralei.
 
Mons. Miguel Maury Buendía a reamintit despre importanța solemnității: „Sărbătoarea de astăzi ne permite să ne exprimăm mai intens credința în Isus Cristos și să recunoaștem marea iubire a lui Dumnezeu pentru noi. Într-adevăr, pentru a ne iubi, Dumnezeu nu numai că s-a făcut om, dar a devenit și hrana noastră, pentru a se uni cu noi în cea mai apropiată formă imaginabilă. Euharistia este, așadar, marele dar al lui Dumnezeu pentru omenire; este centrul vieții noastre creștine și compromisul misiunii noastre comune în caritate fraternă”.
 
În timpul liturghiei, PS Anton Coșa a invocat de la Dumnezeu darul păcii: „Dăruiește pace familiilor noastre, țării noastre și lumii întregi și fă ca fiecare dintre noi să Te poată primi în frații și surorile noastre, pentru ca lumea să vadă prin noi măreția iubirii Tale”.

C. L.

Link galerie foto