Campus de vara pentru copii şi tineri Stârcea

Nu cu mult timp în urma s-a încheiat campusul de vara, pentru copii şi tineri, care a avut loc la Stârcea în perioada 3- 9 august 2011. Campusul a fost condus de un grup de scautişti din Prato – Italia. Tema campusului a fost cautarea celor zece comori (cele zece porunci a lui Dumnzeu) cu ajutorul Indiana Jones.

 

Activităţile campusului s-au desfăşurat dupa amiază începand cu ora 15:00 până la orele 20:00. Programul a fost interesant conţinând jocuri, cateheză, Sfânta liturghie, discuţi în grupuri. Au participat aproximativ 65 de copii din Stârcea şi Glodeni, în afară de animatori.

 

 

A fost o experinţă foarte interesantă şi plăcută în acelaşi timp.

 

·         Vizita maltezilor la Stârcea

 

În perioada 18 - 20 august 2011 a sosit la Stârcea un grup de Maltezi din oraşul Biberach a. d.Riss - Germania, reprezentaţi de persoanele Walter Haenle şi Gerhard Sproll. Această organizaţie malteză a oferit un ajutor financiar pentru schimbarea acoperişului de la grădiniţa parohială din Stârcea, care se afla într-un grad avansat de deteriorare.

 

Maltezii au venit în mijlocul nostru pentru a sărbători împreună această realizare foarte importantă pentru grădiniţa din Stârcea. La inaugurarea acestei lucrări au participat episcopul Anton Coşa, Pr. Antonio Popescu, reprezentaţi maltezi, surorile, precum şi muncitori împreună cu maistrul de lucrări Chistol Tudor Alexandru.

 

Pr. Antonio Popescu