În perioada 30 iulie-4 august are loc in parohia Starcea campusul pentru copii cu tematica “Cum sa-i ajut pe ceilalti”! Animatorii sunt un grup de 15 scoutişti din Prato, Italia, care au dorit să împărtăşească valorile unei vacanţe adevărate  împreună cu tinerii şi copiii din parohie.

Muzica, jocurile, tipetele, bucuria, duhul copilariei au dat un suflu de viata satului Starcea care parca se afundase in amorteala! Astfel, pret de o saptamana, cu mic cu mare, am lasat deoparte preocuparile cotidiene, poate pentru unii monotone, lasand loc bucuriei de a fi impreună si de a învăţa să ne fim de folos unul altuia, conştienţi de prioritatea darului comuniunii în viaţa noastră.

 

In prima parte a zilei animatorii fac servicii sociale la bătrânii sau bolnavii din Starcea si Glodeni, iar începand cu orele 14.00 animează programul campusului cu copiii. Sfanta Liturghie si predica-cateheză cimentează ceea ce s-a învâţat in timpul zilei.

 

Sperăm ca ceea ce se învaţă si se traieşte în aceste zile sa fie un plus pentru toti cei care participă la aceste momente de entuziasm şi împărtăşire a valorilor care se află în fiecare dintre noi!

Pr. Mihai Bălan, parohiastarcea.bloguest.com/