În perioada 22-31 iulie, în Parohia Stârcea are loc Campusul pentru copii “Vara împreună” . În cadrul programului, pe lângă activităţile specifice (jocuri, concursuri, dansuri), copiii au avut posibilitatea să facă marţi o excursie la Chişinău unde au participat la Sfânta Liturghie celebrată de către pr. Vasili Cohanovschi (originar din Stârcea), de asemenea, au vizitat Grădina Zoologică, iar la întoarcere au poposit şi la mănăstirea Curchi din raionul Orhei. Ziua de joi a fost dedicată în totalitate vizitei-pelerinaj la mănăstirea Saharna unde cu toţii au fost fascinaţi de frumuseţea locului. Vineri au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu istoria Moldovei, vizitând Cetatea Soroca. Toate aceste excursii au fost posibile datorită ajutorului venit din partea Kolping Chişinău, cărora le mulţumim în numele copiilor.

 

În cadrul programului de Campus, am vizitat şi cimitirul unde ne-am rugat împreună pentru bunicii răposaţi, fiecare copil aducând de acasă flori, iar la cimitir au primit câte o lumânare pe care le-au aşezat pe mormintele celor dragi.

 

Fiecare zi de activitate a început sau s-a încheiat cu Sfânta Liturghie. De menţionat că sufletul activităţitor şi al atmosferei de distracţie şi voie bună au fost opt tineri din Parohia “Providenţa Divină” din Chişinău.

Pr. Mihai Bălan