Duminică, 25 octombrie, în comunitățile catolice din Stârcea și Glodeni a avut loc instalarea noului administrator parohial, Pr. Stanislav Obreja.

Prezentarea Pr. Stanislav în calitate de noul administrator parohial în aceste comunități a avut loc într-o atmosferă sinceră, simplă și prietenoasă. Mons. Cesare Lodeserto, vicar episcopal al Diecezei de Chișinău, reprezentându-l pe episcop, în introducere a menționat: „Dragă confrate, din acest moment, comunitățile din Glodeni și Stârcea devin familia ta. Iar voi, dragi frați și surori, iubiți-vă păstorul, rugați-vă pentru el, iar atunci când el va fi trist, încurajați-l, invitați-l la o cafea gustoasă”. În predica sa, Pr. Stanislav Obreja a menționat importanța pentru fiecare creștin a drumului credinței, iar toate celelalte se vor adăuga. „Prietenia cu Dumnezeu va asigura prietenia cu oamenii”, a menționat noul păstor al comunităților din Glodeni și Stârcea.

În cadrul sfintelor Liturghiilor celebrate la Glodeni și în Stârcea, a fost dat citirii decretul episcopului de numire a Pr. Stanislav Obreja în noul oficiu, a fost celebrat de asemenea și ritualul prezentării noului administrator parohial. Noul păstor al celor două comunități a reînnoit voturile de fidelitate față de episcop și, în fața comunităților, a depus jurământul de slujire fidelă în conformitate cu învățătura Bisericii.

Diacon Edgar Vulpe