În perioada 6-12 iunie la inițiativa Pr. Krzysztof Plonka și a pr. Socaciu Ștefan, organizatorii acestei reculegeri pentru 20 de ministranți desfășurată la Stârcea (r. Glodeni), au sosit în calitate de animatori spirituali 4 seminariști din Dieceza de Katowice Polonia): Mateusz, Lukasz, Jozef și Szymon. Programul acestor exerciții a durat de luni până duminica, și inițial era pregătit numai pentru ministranți, totuși având numărul mic de participanți, seminariștii au decis să invite și Fiicele Sf. Fecioare Maria din localitate.

 

Fiecare zi a început cu rugăciunea dedicată unui sfânt sau unui fericit recenț numiț: fer. José Sanchez del Rio, fer. Pier Giorgio Frassati, fer. Chiara Luce Badano, a căror biografie a fost povestită de pr. Krzysztof in timpul conferințelor desfășurate după prânz. În timpul lucrărilor în grup, copiii trebuiau să reprezinte un fragment din Sfântă Scriptură, iar în timpul laboratoarelor au făcut figurine din aluat sărat sau desenau stațiunile din Calea Crucii. Ziua se termina cu adorație și rugăciunea de seară.

 

În a treia zi seminariștii au desfășurat jocurile în pădure, unde copii trebuia să ajungă cu ajutorul săgeților care arătau drumul. La capătul acestui drum așteptau câteva trofee dulci. După amiază cei prezenți au vizionat scene biblice, iar seara pr. Socaciu Ștefan a ținut conferința despre sfințenia de zi cu zi.

 

În a patra zi copii și seminariștii au făcut excursie la Soroca, unde se afla cetatea dintre hotarele Moldovei și Ucrainei. A urmat vizita la mănăstirea din Rudi, care se afla în mijlocul pădurii, într-o mirifică vale împădurită recent. Seara,  toți au participat la Sf. Adorație, după care pr. Krzysztof a prezentat aspecte din viața sfântului Ioan Paul al II-lea.

 

Ziua a cincea după prânz, copii au ascultat despre fer. Chiara Luce Badano, au participat la Calea crucii, și au învățat să cânte imnul Zilei mondiale a tineretului în limba rusă. Ziua s-a terminat cu rugăciunea de pocăință și adorație.

Reculegerea s-a terminat cu tradiționalul foc de tabără, masă fraternă și Sfântă Liturghia solemnă.

Pr. Krzysztof Plonka