La scurt timp după încheierea ritualului de consacrare a Rusiei și Ucrainei Inimii Neprihănite a Mariei, pe care episcopul Anton Coșa l-a prezidat în Catedrala din Chișinău, a sosit o statuie a Maicii Domnului de la Sanctuarul din Fatima.

Frumoasa statuie a făcut parte dintr-un convoi umanitar din Portugalia, organizat de pompieri împreună cu imigranții români din această țară. Convoiul, alcătuit din diferite mijloace de transport, a ajuns la Chișinău după o călătorie de patru zile.

Încărcătura umanitară a fost predată guvernului moldav pentru primirea refugiaților, în timp ce statuia mariană a fost donată Diecezei de Chișinău și încredințată în mâinile vicarului general, Mons. Cesare Lodeserto.

Este semnificativ faptul că sosirea și înmânarea statuii Maicii Domnului au avut loc la câteva minute după ce s-a încheiat actul de consacrare și invocarea păcii între cele două țări aflate în conflict.

Episcopul a dorit să plaseze temporar imaginea în capela episcopiei, în așteptarea destinației și a plasării ei în altă parte pentru devoțiunea credincioșilor.

Mulțumiri sincere se cuvin celor care au organizat călătoria și au îndurat greutățile.

C.L.