In zilele de 20 – 21 Aprilie în parohia Preasfânta Inimă a lui Isus din Stăuceni toate persoanele consacrate din dieceza noastră ne-am întalnit pentru ai mulţumi lui Dumnezeu pentru darul vocaţiei si pentru reânoirea voturilor. Această întâlnire a fost deschisă cu o ora de adoraţie în faţa Preasfântului Sacrament moment în care a fost şi posibilitatea de spovezi.
La această întalnire am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe episcopul nostru Excelenţa Sa Episcop Anton Coşa care a prezidat Sfânta Liturghie de la ora 18,00. În cuvantul său de început a subliniat frumuseţea vieţii consacrate prin diversitatea pe care o poarta cu sine fiecare persoana consacrată împreuna cu, carisma pe care o are. După sfânta liturghie am servit cina apoi am vizionat două montaje despre ziua tineretului de la Madrid.
Următoarea zi am început la 08.30 cu rugăciunea laudelor. La ora 09,00 părintele Celeste Pianezze relatorul care a fost invitat pentru aceasta întalnire ne-a ajutat să reflectăm asupra temei care a fost propusă. Cele două întrebări de la care am pornit au fost:
1. Ce putem face pentru aceasta lume care nu-l cunoaste pe Dumnezeu?
2. Care ar fi modalitatea pentru noi ca şi persoane consacrate în biserică de a lucra în aceeastă lume secularizată?
Părintele după o scurtă introducere ne-a ajutat sa găsim si să descoperim câteva mijloace care ne pot ajuta să fim martori ai iubirii pentru această lume. Pornind de la parabola „Tatălui milostiv”,am înţeles că trebuie să ne simţim întotdeauna „Fii ai lui Dumnezeu” şi nu slujitori pentru al putea cunoaste si al putea mărturisi în lumea de astăzi pe Dumnezeu ca un tată care aleargă în întâmpinarea fiului rătăcit, care stie să facă sărbătoare, să ierte, să dăruiască tot ce are mai bun pentru un fiu care se întoarce. Pentru că numai atunci cand noi vom fi „fii” il vom putea face cunoscut pe Dumnezeu.
Cel mai concret model il avem la Isus care este transparenţa personală a Tatălui pentru că face ceea ce face tatăl, spune ceea ce spune tatăl pentru că are o legătură foarte strânsă ca şi fiu. Pentru a pute ajunge la această legătură părintele a subliniat trei mijloace: rugăciunea, caritatea şi mărturia. După aceeastă reflexie profundă şi plină de învăţătură am lucrat in patru grupuri mici moment în care am încercat să răspundem la două întrebări.
La ora 12,00 s-a celebrat Sfânta Liturghie mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a dăruit în aceste zile. Intâlnirea noastră s-a încheiat cu masa de prânz. Mulţumindu-i lui Dumnezeu , părintelui Celeste dar şi părintelui Klaus Kniffki care a organizat şi a făcut posibilă acestă întâlnire fiecare dintre noi ne-am întors întăriţi în credinţă cu dorinţa de al mărturisi pe Dumnezeu ca tată al tuturor.
sr. Dana CJ