La 12 iunie 2021, Ambasadorul Republicii Polone în Moldova, Excelența Sa Bartłomiej Zdaniuk, a dat citire decretelor prin care președintele Republicii Polone le-a decorat pe surorile Renata Bemben și Dorota Bebenek cu „Medalia de bronz pentru merite”.
 
În calitate de cetățeni polonezi, celor două călugărițe, care slujesc în comunitatea din Stăuceni, li s-a acordat meritul pentru angajamentului lor intens și generos în Moldova. Aceeași decorație a fost acordată în trecut și altor preoți și persoane consacrate din Polonia care slujesc în Moldova.
 
Ceremonia a avut loc cu ocazia vizitei episcopului de Chișinău în comunitatea din Stăuceni, care și-a sărbătorit hramul parohial.
 
„Sunt fericit - a spus episcopul de Chișinău - pentru aprecierea slujirii celor două surori ale noastre, așa cum sunt la fel de fericit atunci când angajamentul tuturor preoților și persoanelor consacrate este recunoscut. Este clar că nimeni nu caută recompense și satisfacții pământești, dar aceste momente sunt o ocazie de a exprima recunoștință și atenție pentru cei care trăiesc fiecare zi slujindu-i pe săraci, pe cei mici și comunitățile parohiale”.
 
„Sunt recunoscător personal - a continuat episcopul - ambasadorului Poloniei în Moldova, nu numai pentru apropierea sa față de Biserica Catolică, ci și pentru aceste gesturi de atenție față de cei care sunt în serviciul comunității”.
 
Zilele trecute, aceeași decorație i-a fost acordată și d-nei Ecaterina Jajgunovici de la Asociația „ Familia Kolping-Chișinău”.

C. L.