„Mulțumesc Domnului că mă vindec și ar trebui să fiu externat în scurt timp.” Acesta este mesajul cardinalului Angelo De Donatis, vicar al Sanctității Sale pentru Dieceza de Roma, internat la Policlinica din Roma, în dieceza sa, și aflat deja în afara oricărui pericol. Dar recunoștința sa este îndreptată în primul rând comunității care l-a însoțit în acest timp al suferinței: „Vreau să trimit mulțumirile mele pentru rugăciunea puternică și neîncetată pe care am simțit-o în aceste zile de suferință și boală.” Cardinalul De Donatis vorbește despre „recunoștință pentru experiența în mișcare a comuniunii spirituale” și pentru că a simțit „susținerea și mângâierea rugăciunilor tuturor”.

Mesajul trimis pe WhatsApp de episcopul de Pinerolo (Italia), Mons. Derio Olivero, comunității sale este un mesaj de speranță: „Respir singur de o oră. Aproape că o pot face singur, fără aparate. Domnul și Maria au făcut minunea împreună cu medicii și asistentele”. Mulți au crezut că nu se va întâmpla, dar totuși, așa cum susține el însuși, Domnul a ascultat rugăciunea comunității sale de credincioși.

Marcante sunt și cuvintele episcopului Antonio Napolioni, episcop de Cremona (Italia), externat din spital după recuperare. Celor care l-au întrebat care a fost experiența sa, el le-a spus: „M-au externat simplu și plini de încredere, chiar dacă a persistat puțin dubiul cu privire la felul în care arătam la începutul bolii, iar această vindecare o datorez Domnului și medicilor. M-am simțit unit cu mulți alți bolnavi, datorită veștilor care au venit treptat și am experimentat sprijinul spiritual al comunității mele”.

Acestea sunt mărturiile păstorilor și ale oamenilor de credință, care s-au confruntat cu boala dificilă prin puterea credinței și cu siguranța de a avea o comunitate în rugăciune lângă ei. Sunt experiențe care ne fac să înțelegem cât de important este să ne rugăm pentru aproapele nostru, să ne simțim apropiați și solidari în ceasul durerii.

Încă de la începutul acestei perioade grele, Episcopul de Chișinău, Mons. Anton Coșa, a transmis constant un mesaj clar comunității: „Nu lăsăm pe nimeni în singurătate. Prin caritate ne arătăm prezența, iar prin rugăciune sprijinul credinței”.