Fundația de Binefacere „Casa Providenței” are o îndelungată și bogată tradiție a organizării taberelor de vară pentru copii, evenimente deopotrivă distractive și educative pentru pici. Anul trecut, din cauza situației pandemice, tabăra nu a putut fi organizată, astfel încât ediția de anul acesta a fost o și mai mare bucurie atât pentru echipa fundației, cât și pentru copii.
 
În ciuda relaxării restricțiilor, perpetuarea situației pandemice a obligat o altfel de organizare a taberei în acest an, ceea ce a reprezentat o provocare și o nouă experiență atât pentru voluntari cât și pentru cei mici. Tabăra are o durată de patru săptămâni, fiecare săptămână oferind momente de neuitat unui grup diferit, restrâns ca număr, de pici. Una din săptămâni este dedicată organizării unei tabere pentru copiii din satul Zârnești, în sudul Moldovei.
 
Ca întotdeauna, tabăra a avut ca reper o poveste, anul acesta fiind cunoscutul „Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery. Prezentată în cadrul unei scenete teatrale pregătite de voluntari, povestea a avut menirea de a educa în copii, prin exemplul eroilor principali, valorile prieteniei, devotamentului, iubirii și responsabilității. Nu au lipsit jocurile, atelierele și dansurile, care le-au asigurat copiilor o vacanță de neuitat. Picii au fost atât de încântați, încât mulți au dorit să participe repetat la tabără, în cadrul unei noi grupe. Nu mai puțin entuziasmați au fost angajați și voluntarii fundației, care au avut fericirea de a vedea din nou Casa Providenței plină de glasurile și bucuria copiilor.
 
La organizarea taberei au contribuit, cu generozitate și dedicație, pe lângă angajații și voluntarii Fundației de Binefacere „Casa Providenței”, călugărițele din Congregația „Surorilor Providenței” și parohul Parohiei „Sfântul Alois Scrosoppi”, Pr. Vasili Cohanovschi.

M. Ț.