În satul Grigorăuca, între 5-11 august, și-a deschis ușile pentru copii tabăra de vară „Дружба”. Evenimentul a durat o saptămână și a fost unul de neuitat pentru participanți. Aceștia au avut parte de concursuri muzicale, victorine, jocuri sportive, reflecții despre Dumnezeu și o excursie la „OrheiLand”.

Copiii au fost împărțiți în 6 grupe, 2 mici și 4 mari. În prima zi aceștia s-au cunoscut între ei, au dansat, cântat, au participat la diverse victorine sportive și și-au arătat talentele teatrale. Ziua a doua a fost dedicată „Jocurilor Olimpice”. În a treia zi copiii și animatorii au avut de prezentat câte un popor, tradițiile sale și dansurile tradiționale din aceste țări. Astfel, grupa mică rusă au prezentat Ucraina, grupa mică română a prezentat Italia, iar restul grupelor au prezentat respectiv. poporul evreu, Africa, Moldova și tradițiile romilor. În a patra zi copiii, animatorii și organizatorii au avut parte de o excursie la „OrheiLand”, iar ziua a cincea a fost dedicată jocurilor cu apă.

În ultima zi a taberei copiii, animatorii și organizatorii au mulțumit Domnului pentru această minunată săptămână. După aceasta a urmat un concert de închidere a taberei. Copiii și-au arătat talentele și tot ce au învățat în toată această săptămână. Programul fiecărei zile începea şi se încheia cu câte un moment de rugăciune, iar în ultima zi trei copii au primit și Prima Sfântă Împărtășanie.

La tabără au participat 150 de copiii, 20 animatori, 2 voluntari, 2 organizatori și 6 oaspeți din Italia. Copiii au reușit să se împrietenească, și au format împreună o familie mare. A fost o experienţă inedită, aceştia redescoperind bucuria petrecerii timpului înconjuraţi de prieteni noi şi deprinzând, prin joc, valorile credinţei şi ale culturii. Nu doar copiii au avut parte de distracție, dar și animatoriii, aceștia fiind tineri care au frecventat anterior această tabără. Toți copiii au fost încântați de aceste 7 zile și așteaptă cu nerăbdare anul viitor pentru a putea veni din nou.

Simona Natalia Neaga