Vremea bună din timpul verii a oferit posibilitatea comunităților parohiale, care au organizat momente de bucurie și sărbătoare pentru copii. S-au desfășurat activități foarte importante după o lungă perioadă de pauză, din nou din cauza pandemiei, care a împiedicat organizarea momentelor recreative.

Salezienii tocmai au terminat tabăra de vară la oratoriul lor, dar sunt deja pregătiți să facă altceva în Crețoaia. Casa Providenței a încheiat activitățile cu copiii în diferite locuri, unde au ales să fie prezenți. Parohia Slobozia-Rașcov trăiește momente de distracție și întâlnire cu copiii. Parohia Catedralei a preferat să organizeze un weekend de reflecție cu tinerele. Băieții de la Regina Pacis s-au întors de la Varvareuca după două săptămâni de activitate în acel sat.

În toate parohiile, care au dedicat o parte a perioadei de vară copiilor care nu merg la școală, actștia sunt foarte disponibili și dornici să trăiască aceste momente de bucurie și de sărbătoare împreună.

„Copiii vor să participe la tabere de vară - a spus un preot paroh - pentru că simt nevoia să fie împreună, să se joace, să reflecteze și să facă tot ceea ce îi face să se simtă copii. De asemenea, trebuie spus că familiile copiilor cer și sunt foarte fericiți că odraslele lor pleacă de acasă pentru a trăi aceste momente de adevărată prietenie și educație”.

„Întotdeauna i-am încurajat și susținut pe preoții parohi - a spus episcopul Anton Coșa - în organizarea acestor momente recreative, în care tinerii, din medii diferite, se reunesc și prin jocuri alese atent se maturizează, iar valorile creștine sunt propuse în forme diverse. Acesta este un rol foarte important pe care parohiile trebuie să îl joace. Să ne punem întrebarea: dacă copiii nu vin la noi, unde vor merge în căutarea distracției?”

Ziua Copiilor este programată în Dieceză pentru sfârșitul lunii august și, pe măsură ce începe școala, poate fi punctul culminant al acestei veri, grație dedicării preoților parohi și a colaboratorilor lor.

 

C.L.