Perioada pandemiei trebuie să intensifice în noi rugăciunea, atât cea personală, cât și cea comunitară, pentru a depăși riscul fricii, al neputinței și al panicii prin intermediul puterii credinței.
 
Rugăciunea este modul profund prin care ne putem trăi credința și, în același timp, modul cel mai sigur pe care îl avem, deoarece Dumnezeu susține toată lumea cu mâinile lui. Mai exact, prin intermediul rugăciunii putem avea acces la Dumnezeu și, astfel, ne putem observa mai atent preocupările noastre.
 
Rugăciunea nu mai este ultima resursă a poporului lui Dumnezeu, însă este primul punct de acțiune. Noi suntem convinși că Dumnezeu își apleacă urechea pentru a asculta rugăciunile celor suferinzi. Duhul Sfânt suscită în inima noastră o rugăciune de implorare, pentru a ajunge nu numai la Inima plină de milostivire a lui Dumnezeu, cât și pentru a fi mai aproape de semenii noștri.
 
Să ne rugăm pentru cel bolnavi și pentru cei infectați: Dumnezeu să îi vindece și să îi ajute! Susține-le atât trupul, cât și sufletul. Să ne rugăm și pentru acea parte vulnerabilă a lumii: Dumnezeu să îi protejeze pe cei bătrâni ai noștri și pe cei care suferă de boli cronice.
 
Să ne rugăm și pentru cei aflați în funcție de conducere: Dumnezeu să îi ajute să înțeleagă realitatea, așa cum este ea, și să facă tot ce le stă în putere pentru a combate pandemia. Să ne rugăm și pentru comunitate științifică și pentru lucrătorii sanitari: Dumnezeu să le ofere înțelepciunea și perspicacitatea de care au atâta nevoie.
 
Să ne rugăm și pentru cei care au probleme de sănătate mintală și se simt singuri, neapărați și anxioși: Dumnezeu să le ofere suportul necesar. Să ne rugăm și pentru cei lipsiți de adăpost: Dumnezeu să îi ferească de îmbolnăvire și să le asigure un refugiu sigur.
 
Să ne rugăm și pentru toți aceia care se confruntă cu dificultăți financiare: Dumnezeu să îi protejeze de panică și să le ofere mijloacele necesare pentru sustenabilitatea proiectelor lor. Să ne rugăm și pentru familiile care au copii mici: Dumnezeu să ajute mamele și tații pentru o colaborare creativă în munca pe care o desfășoare în vederea dezvoltării armonioase a fiilor lor.
 
Să ne rugăm și pentru studenți: Dumnezeu să le demonstreze că, în timp ce viața este nesigură, ei pot avea încredere în El, iar această încredere se poate concretiza într-un itinerariu sigur.
 
Să ne rugăm și pentru credincioși: Duhul Sfânt să îi inspire în rugăciune, în generozitate, în disponibilitate, în slujirea și proclamarea Evangheliei, făcând în așa fel încât, numele sfânt al lui Isus Cristos să poată fi glorificat pe întreg pământul. Dumnezeule, ajută-ne pe noi, creștinii mileniului trei, să putem fi martori ai păcii extraordinare, care izvorăște din Tine, în așa fel încât, cei din jurul nostru să poată vedea în noi motivul speranței lor. Dumnezeu să ne învețe cum trebuie să fim fideli lui în această perioadă de criză globală. Să ne ajute, în același timp, să pășim încrezători pe urmele lăsate de Isus pe strada suferinței și durerii, cale prin intermediul căreia și-a dat viața din iubire fără margini.
 
C.L.