Tinerii catolici din toată Europa, inclusiv din Republica Moldova, se vor aduna la Cracovia în luna octombrie a anului următor, având două evenimente importante: simpozionul pentru tineret, între 20 și 23 octombrie, și pelerinajul tinerilor cu ocazia aniversării a 100 de ani de la nașterea sfântului Ioan Paul al II-lea. Aceste evenimente vor fi etape în cadrul pregătirii pentru Ziua Mondială a Tinerilor din 2022, care se va desfășura la Lisabona (Portugalia).

Ambele evenimente vor avea loc la Cracovia, Polonia, și vor implica toate Bisericile locale din Europa.

Simpozionul pentru tineret va avea următoarea temă: „Ridică-te, Cristos te cheamă” (Mc 10:49) și este așteptată prezența la fiecare Conferință Episcopală a tinerilor și a celor responsabili pentru următoarele sectoare pastorale: tineri, școală, universitate, vocații și cateheză. Pornind de la exortația post-sinodală Christus vivit a Papei Francisc, scopul Simpozionului este de a identifica răspunsuri concrete pentru o nouă evanghelizare a tinerilor din Europa. Sunt trei cuvinte cheie pentru reflecție : întâlnire, nou entuziasm și idei noi.

„Pelerinajul european al tineretului” este programat pentru 22 octombrie la Cracovia, cu ocazia centenarului nașterii sfântului Ioan Paul al II-lea. În această zi vor fi prezenți numeroși tineri din toată Europa, inclusiv din Republica Moldova.

Dieceza de Chișinău, grație eforturilor Comisiei pentru Copii și Tineret, va asigura prezența tinerilor din Republica Moldova la ambele evenimente.

Mihail Țurcanu