Într-o atmosferă de entuziasm și bucurie pascală s-a desfășurat duminică 6 mai, la Tiraspol, Festivalul cântecului pascal, la care au fost invitate să participe voci din toate comunitățile Diecezei de Chișinău.

Programul a început la orele 13.00 (ținând cont că Sf. Liturghie s-a celebrat în propria comunitate parohială, prin primirea participanților (în majoritate coruri parohiale), urmată de o mică gustare de la care nu ne-am putut sustrage având în vedere invitația călduroasă a pr. Piotr Kuszman, gazda evenimentului, iar apoi repetiția finală, astfel că în biserică și în jurul bisericii deja începuse concertul, era un zumzet general.

Emoțiile au început de fapt la orele 15.30, când fiecare cor din Bender, Bălți, Chișinău, Crețoaia, Grigorovka, Sloboda-Rașcov, Stăuceni și Tiraspol, l-au preaslăvit pe Domnul Înviat prin repertoriul pregătit cu multă grijă anterior, în diferite limbi, de la rusă la ucrainiană, de la română la italiană sau engleză, ceea ce a fost cel mai de mirare că nici un cântec nu s-a repetat.

După împărțirea diplomelor de participare și cuvintele de mulțumire ale organizatorilor, s-a făcut fotografia de grup și a urmat Sf. Adorație în timpul căreia a avut loc și impunerea mâinilor de către preoții prezenți, după care fiecare s-au urcat în mașini și s-au întors în comunitățile de baștină, cu siguranță cântând încă pentru multe zile în inimă cântecele Învierii Domnului, așa cum de fapt au făcut și apostolii.