Cu ocazia pomenirii credincioșilor răposați, care Biserica o celebrează la 2 noiembrie, în cimitirele din orașul Chișinău se organizează întotdeauna tradiționala binecuvântare a locurilor unde sunt înmormântați credincioșii catolici. Vizitarea a avut loc sâmbătă și duminică, 5 și 6  noiembrie, pentru a permite credincioșilor să poată lua parte la el, acest lucru fiind mai dificil în zilele lucrătoare.
 
Pr. Mihai Balan, paroh al parohiei „Providența Divină” a organizat vizitarea cimitirelor din orașul Chișinău sămbătă și duminică, care a fost prezidată de PS Anton Coșa, în prezența preoților din cele trei parohii din oraș și a altor preoți, precum și a unor călugărițe și a unui grup de credincioși.
 
Vizitarea mormintelor credincioșilor răposați este un moment de credință profundă și mai ales un prilej de a ne aminti de credincioșii catolici care au însoțit drumul Bisericii Catolice în Moldova.
 
Mai mult, rugăciunea pentru credincioșii răposați și binecuvântarea mormintelor este, de asemenea, un motiv de a reflecta asupra evenimentului morții, în anticiparea învierii viitoare.
 
„Este un eveniment la care credincioșii participă cu profundă devoțiune”, a comentat episcopul de Chișinău, „pentru că pomenirea celor dragi este un prilej de a ne ruga pentru sufletele lor și ne permite, de asemenea, să reflectăm asupra temei vieții și a morții în lumina învierii, spre care ne îndreptăm cu toții”.

C. L.

Galerie foto